Zahladnjenje pred vratima, idući tjedan hladan i sunčan

Objavljeno: 03. veljače 2023. u 17:02h

Nakon nekoliko dana nešto viših temperatura zraka, od nedjelje će zima ponovno pokazati zube.


Već u subotu zapuhat će umjerena i jaka bura, na Kvarneru ponegdje s olujnim udarima, a nedugo zatim stiže i pad temperature zraka. U početku može biti jakog sjeverca s olujnim udarima diljem regije, što se dobro može uočiti u prognozi WRF-a.

Zbog udara vjetra, DHMZ je putem Meteoalarma izdao narančasto upozorenje za more zapadne Istre i crveno za Velebitski kanal.

U prvom dijelu subote naglo će zapuhati sjeverac

Od nedjelje koja će još uvijek biti poprilično vjetrovita očekuje nas hladno i pretežno sunčano vrijeme, a takvo stanje pratit će nas cijeli idući tjedan, a možda i dulje.

Jutra će biti vrlo hladna uz temperature zraka po kotlinama unutrašnjosti Istre blizu -10 °C. Umjerenog mraza bit će i uz samo more. Nakon vjetrovitog početka promjene vremena, idućih dana puhat će većinom slaba do umjerena bura i sjeverozapadnjak.

I dnevne temperature zraka bit će niske – očekivane vrijednosti sredinom srijede

Sinoptička situacija u Europi jamči nam nastavak stabilnog vremena bez oborina i ciklona, možemo slobodno reći “do daljnjega”. Također, zaobići će nas i temperaturni ekstremi, a takvo stanje meteorološke “monotonije” moglo bi potrajati tjednima. (P.R./IM).

Dominacija anticiklone sredinom mjeseca jamči stabilno vrijeme

Povezane vijesti