Vodostaj Mirne porastao 4 m u par sati, tuča poharala dio Istre uz velike štete, nakon nevremena javilo se pasunce

Objavljeno: 31. svibnja 2024. u 21:01h

Nakon jučerašnjeg i noćašnjeg potopa, nestabilno vrijeme nastavilo se i poslijepodne. Bilo je obilne kiše koja je uzrokovala bujanje rijeka, ali nažalost široko je bila rasprostranjena i tuča koja je pričinila štete.


Prema podacima Hrvatskih voda, vodostaj Mirne porastao je u samo nekoliko sati više od 4 m, što je uzrokovalo mjestimično prelijevanje korita i poplave. Poplavljeni su neki objekti na Buzeštini, a i vatrogasci su imali pune ruke posla. Vodeni val na tom je području iznenadio mnoge, dok vodostaj večeras pokazuje znakove stagnacije.

Tuča nažalost nije bila rijetka pojava ovog poslijepodneva. Značajnije štete zabilježene su na području Novigrada i Pazinštine gdje je ponegdje šteta na povrtlarskim kulturama i 100 %. Nakon nevremena, na nebu iznad Istre netom prije zalaska sunca javilo se i pasunce koje možete vidjeti na naslovnoj fotografiji.

Subota nam donosi povoljnije vrijeme, ali ne zadugo. Već nedjelja će biti osjetno nestabilnija, a prema svemu sudeći jači neverini ponovno nam stižu u ponedjeljak uz mogućnost tuče, jakog vjetra i obilnih oborina. Dolazak ljeta izgledan je (tek) za 7 dana! (P.R./IM).

Nestabilno vrijeme ponovno nas očekuje u ponedjeljak, izvor: WRF, Istramet

Povezane vijesti