Veliko zatopljenje očekuje cijelu Europu, idući tjedan i kod nas iznad 20 °C

Objavljeno: 17. ožujka 2023. u 10:12h

Zima nas neće ošinuti repom, sad je to gotovo pa sigurno. Nakon hladne fronte i 2 dana s jutarnjim mrazom, uskoro slijedi izraženije zatopljenje u gotovo cijeloj Europi.


Idućih dana temperature zraka postupno će rasti, međutim drugi dio vikenda i ponedjeljak donosi nam nešto više oblaka. Detaljniju prognozu za iduća 3 dana možete potražiti ovdje.

Od utorka temperature zraka bit će u osjetnijem porastu diljem regije, ali i kontinenta. U unutrašnjosti Hrvatske vrijednosti bi se mogle popeti na 25 °C, a tek nekoliko stupnjeva Celzija niže vrijednosti mjerit će unutrašnjost Istre.

Uz obalu će zbog hladnijeg mora čija se temperatura kreće između 11 i 13 °C vrijednosti biti osjetno niže, a u idućim danima tek ćemo vidjeti hoće li to uzrokovati razvoj prvih proljetnih morskih magli.

Očekivane temperature zraka u utorak

Takvo stanje potrajat će više dana, a možda i tjedana, iako su moguće slabije 1-dnevne fronte. Konkretne kiše i ozbiljnih genovskih ciklona nema na vidiku, a samim time polako možemo primijetiti kako ovo proljeće ide stopama lanjskog – sunčano, toplo i uglavnom suho, a hoće li se taj trend promijeniti u nastavku proljeća a tek ćemo vidjeti. (P.R./IM).

Očekivane temperature zraka sredinom četvrtka

Povezane vijesti