U subotu ciklona u srednjem Jadranu, stiže buretina, a u Gorskom kotaru obilan snijeg

Objavljeno: 20. siječnja 2023. u 18:05h

Nakon današnjeg razočarenja u vidu izostanka snijega u središnjoj Istri, ali i konačnog dolaska zime, u subotu slijede nova meteorološka uzbuđenja u vidu bure.


Uslijed jačanja bure, DHMZ je putem Meteoalarma izdao brojna upozorenja. Za Kvarner je na snazi crveno upozorenje zbog udara bure koji mogu dostizati 200 km/h. I za zapadnu Istru na snazi je narančasto upozorenje zbog vjetra.

Podno Velebita bit će i snijega nošenog burom, dok će se u Istri zadržati suho vrijeme. Glavninu meteoroloških zanimljivosti očekujemo u srednjem Jadranu, što se dobro može uočiti na meteorološkim kartama.

Ciklona u Dalmaciji sredinom subote
Udari bure u subotu poslijepodne

Uslijed popunjavanja ciklone i slabljenja bure, slabih oborina tijekom nedjelje i ponedjeljka može biti i u našem kraju. U nedjelju će to većinom biti slab snijeg, a u ponedjeljak susnježica i kiša.

S druge strane, Gorski kotar očekuje vrlo ozbiljna snježna epizoda. Ukupna suma snježnih oborina mogla bi prijeći 50 mm, a naročito obilne snježne oborine večerašnji modeli predviđaju u ponedjeljak prijepodne. (P.R./IM).

Obilne snježne oborine u prvom dijelu ponedjeljka

Povezane vijesti