U novi tjedan i mjesec s postupnim pogoršanjem, u utorak kiša

Objavljeno: 30. travnja 2023. u 08:52h

Sutra, na Praznik rada vrijeme bi ipak trebalo “izdržati”. Dugo najavljivano pogoršanje vremena malo se ublažilo i glavninom odgodilo za utorak i srijedu.


Sutra bi vrijeme trebalo “izdržati” uz proljetne temperature zraka

S ponedjeljkom ulazimo u posljednju trećinu klimatološkog proljeća koje mnogima nije po mjeri. Nakon povoljnijeg ožujka, čini se kako će travanj na našem području biti hladniji od prosjeka, a zabilježili smo i kasni proljetni mraz koji je pričinio štete.

I svibanj će započeti sa sličnim vremenom uz postupno pogoršanje vremena, a do sredine tjedna i ponegdje značajnije količine kiše. Puhat će uglavnom bura i istočnjak, a prognoze oborina poprilično su neujednačene jer ipak smo ušli u topliji dio godine!

Suma oborina do petka

Dok je u Španjolsku već pristiglo vruće ljeto uz temperature i do 38 °C, naš dio kontinenta već 5 tjedana nalazi se u području koje obilježava hladnije vrijeme od prosjeka, tek ponegdje uz suficit oborina.

Slično stanje moglo bi se nastaviti i u idućim tjednima, jer kao što vidimo na meteorološkim kartama, velika količina hladnog zraka i dalje vreba na sjeveroistoku kontinenta! Od preuranjenog ljeta ili vrlo toplog proljetnog vremena kao što smo imali lani još uvijek nema ništa…(P.R./IM).

Veća količina hladnog zraka i dalje “vreba” na sjeveroistoku kontinenta

Povezane vijesti