U Istri od ponedjeljka na snazi redukcija vode prvog stupnja, poljoprivrednici zasad pošteđeni!

Objavljeno: 15. srpnja 2022. u 15:17h

Kako turistička sezona dostiže svoj maksimum, a obilnije kiše već dugo nije bilo, hidrološka situacija u Istri je nepovoljna. To bi potencijalno moglo stvoriti problem s vodoopskrbom, pa su upravo donijete prve mjere redukcije u javnoj vodoopskrbi u Istri, prenosi Glas Istre.


Zabranjuje se korištenje tuševa na plažama, pranje javnih površina (ulica i trgova) osim površina tržnica i ribarnica i zalijevanje sportskih terena. Redukcija se odnosi i na autopraone (osim onih koje koriste reciklažnu vodu) i općenito pranje vozila, što privatnih što javnih, te zalijevanje zelenih javnih i privatnih površina.

Redukcija vode se ne odnosi na poljoprivredu, dakle, na proizvodnju hrane.

Kako saznajemo, mjere redukcije vode u smislu pranja ulica i trgova u Istri kreću od sutra, dok će se za ostale mjere čekati ponedjeljak.

Tim je povodom danas održan sastanak istarskog župana Borisa Miletića s direktorima istarskih vodovoda, predstavnicima Hrvatskih voda i istarskim gradonačelnicima.

Stavovi su bili manje-više isti, a ubrzo nakon rasprave svi su se usuglasili da je poduzimanje takvih mjera nužan potez. (Glas Istre).

Povezane vijesti