U četvrtak lokalno izraženiji pljuskovi s grmljavinom

Objavljeno: 13. rujna 2023. u 11:37h

Vremenu dugotrajne stabilizacije došao je kraj, anticiklonalno polje počelo je slabjeti. U naše krajeve pristiže naoblaka povezana s djelovanjem područja sniženog tlaka zraka nad Ujedinjenim Kraljevstvom, čija se dolina postepeno pruža i prema nama, a tijekom četvrtka nad područjem Mađarske te prolazno u Ligurskom moru doći će i do stvaranja sekundarnih centara ciklona.


Stoga će danas do kraja dana obilježiti vrijeme s postupnim porastom naoblake, a samo mjestimice može pasti tek koja kap kiše.

Trenutna satelitska snimka nad Europom uz naglasak na nailazak oblačne mase sa sjeverozapada prema našim krajevima. Izvor: sat24.com

 

 

Četvrtak će biti daleko nestabilniji, a pritom su lokalno mogući izraženiji pljuskovi praćeni grmljavinom, osobito u središnjoj i sjevernoj Istri, zatim na području Učke i Ćićarije, u riječkom zaleđu na granici sa Slovenijom te u Gorskom kotaru. Do kasnih večernjih sati vrijeme će se smiriti, a zatim će se prolazno i razvedriti. Petak stabilniji, a za vikend ponovno nestabilno vrijeme. (B.G./IM)

Povezane vijesti