Travanj nastavlja u svježem i promjenjivom tonu, a već u četvrtak novi gorski snijeg

Objavljeno: 11. travnja 2023. u 09:02h

Ako ste mislili da nakon hladnoće i mraza stižu ljepši travanjski dani, moramo vas razočarati. Novo jače pogoršanje vremena je pred vratima.


Fronta koja nam stiže u četvrtak donijet će kišu koja je ipak potrebna istarskoj zemlji, ali i mogućnost jačih pljuskova praćenih grmljavinom. Krajem dana u višem gorju izgledan je snijeg, mjestimice uz stvaranje pokrivača.

Puhat će umjereno i jako jugo i jugozapadnjak koje će krajem dana okrenuti na buru i sjeverozapadnjak uz pad temperature zraka.

Snijeg u Gorskom kotaru krajem četvrtka

Nakon kraćeg zatopljenja, temperature zraka ponovno će se sniziti ispod prosjeka, a dojam hladnijeg vremena pojačavat će oblaci i vjetar. Pretežno oblačno uz manje količine kiše zadržat će se prema svemu sudeći i u petak, a puhat će većinom sjeverozpadnjak.

Ponovno nas očekuju niže temperature zraka

Na donjoj karti možemo vidjeti upornu visinsku ciklonu koja će danima, ako ne i tjednima podržavati kruženje nestabilnog i svježeg zraka iznad našeg područja. U takvoj situaciji vrijeme će biti promjenjivo s temperaturama uglavnom ispod višegodišnjeg prosjeka, dakle još nećemo u kratke rukave!

Uzimajući u obzir cijelu regiju, oborine će biti nejednolike, a vjerojatno će glavnina padati u BiH i Srbiji. Zbog utjecaja bure i samog položaja tzv. visulje, naši krajevi vjerojatno ne trebaju očekivati konstantne obilne oborine, međutim bit će vjetrovito i svježe. (P.R./IM).

Zadržavanje visinske ciklone iznad našeg dijela kontinenta idućeg vikenda

Povezane vijesti