Sutra nagla promjena vremena uz pljuskove, grmljavinu i gorski snijeg, a zatim brza stabilizacija

Objavljeno: 13. ožujka 2023. u 07:30h

U utorak će se vrijeme pogoršati, a u drugom dijelu dana stiže nam mjestimična kiša, pljuskovi i grmljavina. Uslijed konvektivnog tipa oborina, kiša će biti nejednoliko raspoređena.


Puhat će umjereno i jako jugo i jugozapadnjak koji će u noći na srijedu naglo okrenuti na jaku buru uz pad temperature zraka. Bura će na Kvarneru ponegdje imati olujne udare, međutim tijekom drugog dijela srijede postupno će slabjeti, naročito u Istri.

Najviše nestabilnosti i oborina tijekom utorka očekujemo oko gorja i na riječkom području, što se dobro može uočiti na oborinskoj karti WRF-a.

Oborine u drugom dijelu utorka

U noći na srijedu s hladnom frontom oborine će biti češća pojava, međutim i dalje poprilično nejednoliko raspoređene. U gorju će kiša naglo okrenuti na snijeg koji u Gorskom kotaru može prolazno biti umjeren i jak. Na samom kraju oborina, susnježice može biti i u najvišim dijelovima središnje Istre.

Oborine u noći na srijedu
Snijeg u noći na srijedu

Vrijeme će se brzo smiriti, stoga već drugi dio srijede donosi obilje sunčanog vremena, ali bit će poprilično vjetrovito. U drugom dijelu tjedna prevladavat će pretežno sunčano i svakim danom sve toplije vrijeme, iako do nedjelje valja očekivati jutarnji mraz, naročito u unutrašnjosti Istre. (P.R./IM).

Proljeće stiže u cijelu Europu

Povezane vijesti