Snijeg zameo gorje i neke nizine, padala obilna tuča, tisuće udara munja…

Objavljeno: 24. ožujka 2024. u 10:40h

Sinoćnja fronta u Hrvatskoj je bila vrlo turbulentna, a najžešće je pogodila Gorski kotar i sjeverozapad zemlje. I u susjednoj Sloveniji zabilježene su jake tučonosne oluje, o čemu smo izvještavali cijelu večer na društvenim mrežama.


Jutro je u Gorskom kotaru osvanulo bijelo. Nakon serije grmljavine, obilne kiše i tuče koja je ponegdje padala gotovo sat vremena uz povremene prekide, okrenulo je na gusti snijeg.

Prema mjerenjima DHMZ-a, u Delnicama je jutros izmjereno 10 cm, a Pargu kraj Čabra 9 cm. Najviše u Hrvatskoj palo ga je na Medvednici, gdje Puntijarka mjeri čak 25 cm. S jačim oborinama, zabijelila se čak i Učka gdje je snijeg u posljednje vrijeme postao rijetkost.

Tršće, foto: Diana Zbasnik

Snijeg nije poštedio ni nizine unutrašnjosti Hrvatske. Najviše ga ima u Karlovcu, 5 cm, a zabijelila se i okolica Zagreba. Meteorološka postaja na aerodromu jutros u 7 sati javila je pokrivač debljine 2 cm.

Nakon hladne fronte, središnjoj Istri sutra ujutro prijeti mraz, nakon čega slijedi treće marčano jugo uz dva kišovita dana, o čemu možete više pročitati u našoj trodnevnoj prognozi. (P.R./IM).

Sutra ujutro prijeti mraz, izvor: Istramet, WRF

Povezane vijesti