Ribarica po nevremenu potonula ispred Ičića

Objavljeno: 26. srpnja 2022. u 14:42h

Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanje na moru (MRCC Rijeka) izvijestila je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture o poduzetoj akciji traganja i spašavanja prema dvije osobe sa potonule ribarice, prenosi N1.


Dojava očevica o nestanku ribarice iz vidokruga na moru ispred Ičića, uslijed naglog nailaska nevremena u MRCC Rijeka zaprimljena je danas u 10.00h, o čemu je odmah obaviještena LK Rijeka, čiji službenici su spasilačkim brodom isplovili u traganje prema dojavljenoj poziciji.

Dvije osobe su spašene iz mora, foto: Ministarstvo pomorstva

Nedugo nakon početka akcije uočili su dvije osobe u moru kako se pridržavaju za bokobran (pajet) potopljene ribarice, na poziciji oko dvije nautičke milje od marine Ičići, u smjeru Rijeke. Dvoje spašenih (državljani Republike Hrvatske) izvučeni su na SAR brod „VID“ i prevezeni u Rijeku, gdje su preventivno pregledani od djelatnika Hitne medicinske pomoći Rijeka, čime je akcija traganja i spašavanja uspješno završena.

Uvidom u brodsku dokumentaciju, u okviru očevida o uzrocima ove pomorske nesreće, službenici Lučke kapetanije Rijeka ustanovili su kako je potopljena ribarica, duljine 8 metara, udovoljavala sve tehničke uvjete za plovidbu. Na poziciji potonuća nema tragova onečišćenja mora, dok je morsko dno na oko 60 metara dubine te ribarica ne predstavlja sigurnosnu opasnost za druge sudionike u pomorskome prometu, tim dijelom riječkog akvatorija. (N1).

Povezane vijesti