Puno sunca, bure, ali i gorskih pljuskova…do daljnjega

Objavljeno: 28. svibnja 2023. u 17:15h

Ušli smo u ljetni režim vremena. Uz obalu ne nedostaje sunca i topline, a u gorju pljuskova. Takvo stanje će nas pratiti do daljnjega.


Idućih dana očekuje nas pretežno sunčano, ali gledajući šire područje i nestabilno vrijeme. Glavninu kiše i pljuskova očekujemo u Gorskom kotaru, dok će u BiH oni biti još obilniji i češći.

Diljem Sredozemlje u idućih 7 dana bit će razmjerno nestabilno

Na Jadranu će puhati umjerena i jaka te vrlo uporna bura koja će nas pratiti i u idućim tjednima. U zaobalju povremeno može biti lokalnih pljuskova, naročito oko Učke i Rijeke, dok će uz obalu oni biti rijetki, a vjerojatno će po većini i izostati.

Udari bure krajem utorka

Od velikih vrućina još uvijek ne trebamo strahovati, a to možemo zahvaliti za doba godine neuobičajenoj sinoptičkoj situaciji. Naime, nad Atlantikom dominira prostrano polje anticiklone koje će se na sličnoj poziciji zadržavati tjednima.

U takvoj situaciji kopneni dio Balkana očekuje vrlo nestabilno vrijeme uz svakodnevne pljuskove, dok će uz obalu puhati bura uz rijetke pljuskove. Temperature zraka bit će neznatno iznad prosjeka. (P.R./IM).

Povezane vijesti