Obilna kiša pala na dijelu Kvarnera, glavnina nevremena jutros kod Zadra

Objavljeno: 21. studenoga 2023. u 07:49h

Promjena vremena koja nas je zahvatila prošle noći Istru je oborinski uglavnom zaobišla, međutim na kvarnerskim otocima pala je obilna kiša.


Meteorološka postaja Loznati na Cresu izmjerila je čak 73 mm, dok je na Krku palo većinom između 40 i 60 mm. Obilna kiša bila je popraćena i grmljavinom koja je zabilježena i u kontinentalnoj Hrvatskoj. Modeli su dobro predvidjeli ovakav razvoj situacije.

Sudeći prema radarskim snimkama, nešto prije 8 sati glavnina nevremena s Kvarnera premjestila se na sjever Dalmacije. Na zadarskom području ima obilne kiše, a sve je popraćeno poprilično velikom grmljavinskom aktivnošću. U posljednja 2 sata na tom je području zabilježeno 1200 udara munja.

U idućim satima na istarskom području nastavlja se postupna stabilizacija vremena, iako i dalje može biti mjestimične kiše. U drugom dijelu dana valja očekivati jačanje bure koja će najjača biti sutra kada lokalno valja očekivati olujne, a podno Velebita i orkanske udare. Temperature zraka snizit će se se nekoliko stupnjeva, a dojam hladnijeg vremena pojačavat će bura. (P.R./IM).

Udari bure u srijedu navečer, izvor: WRF, Istramet

Povezane vijesti