Nove jače promjene vremena nema na vidiku do daljnjega, temperature oko prosjeka

Objavljeno: 24. siječnja 2023. u 15:09h

Nakon višednevnih meteoroloških uzbuđenja, naročito u gorju i široj regiji, pred nama je period stabilnijeg vremena bez većih turbulencija i ciklona.


Do kraja mjeseca u Istri očekujemo vrijeme primjereno dobu godine. Prevladavat će djelomice sunčano vrijeme, povremeno s jakom burom. Novo jačanje bure očekujemo u četvrtak kada će na Kvarneru imati olujne udare, dok je značajnije slabljene vjetra izgledno od nedjelje.

Iako će temperature zraka oscilirati, vrijednosti će se kretati uglavnom oko prosjeka za doba godine. Ujutro će čest biti mraz, naročito u unutrašnjosti poluotoka, dok će se dnevne temperature zraka kretati većinom između 6 i 10 °C.

Očekivane temperature zraka u noći na petak

Što se tiče sinoptičke situacije u Europi, ona će generalno biti stabilna uz izostanak velikih temperaturnih oscilacija. Takozvana “zvijer s istoka” u vidu jakog, polarnog zahladnjenja ne prijeti, iako se iznad Sjevernog pola događa stratosfersko zagrijavanje, o čemu ćemo drugom prilikom.

Povremeno valja očekivati umjerene prodore hladnog i vlažnijeg zraka sa sjeverozapada, međutim stvaranje pravih Genovskih ciklona koje izgleda da postaju relikt prošlosti u hladnom dijelu godine nije izgledno. (P.R./IM).

Krajem mjeseca Europom će dominirati hladniji zrak

Povezane vijesti