Nova kiša je pred vratima, temperature zraka u blagom padu

Objavljeno: 09. studenoga 2023. u 20:50h

Noćas nam stiže novo pogoršanje vremena uz mjesitmičnu kišu, pljuskove i grmljavinu. Promjena vremena neće biti izražena kao prošle, međutim ponegdje bi moglo biti prolazno jakog vjetra i obilnijih oborina.


Glavninu oborina očekujemo u prvom dijelu petka te ponovno navečer, dok su sredinom dana moguća i sunčana razdoblja. Puhat će raznolik vjetar, o čemu više možete pročitati u našoj trodnevnoj prognozi.

3-satne oborine u petak ujutro, izvor: WRF, Istramet

Subota će biti najstabilniji dan uz dulja sunčana razdoblja i razmjerno svježe jutro koje će obilježiti i nedjelju. Vjetar će oslabjeti, što će doprinijeti noćnom ohlađivanju. Međutim, vrijeme se neće u potpunosti stabilizirati, pošto je novi kišni val izgledan već sredinom nedjelje.

Temperature zraka u nedjelju ujutro, izvor: WRF, Istramet

Gledajući temperature zraka u Europi, končano možemo primjetiti kako se kontinentalni dio hladi. Na sjeveroistoku kontinenta sredinom druge dekade možemo uočiti konkretnije minuse, a na zapad Rusije stiže i mjestimičan snijeg.

Solidna je to priprema za nadolazeću klimatološku zimu koja počinje 01.12. i koja će nadamo se opravdati naša očekivanja. (P.R./IM).

Temperature zraka na sjeveroistoku Europe su u padu, izvor: WRF, Istramet

Povezane vijesti