Noćas lokalno palo 100 mm kiše, obilne količine konačno i u Puli!

Objavljeno: 19. kolovoza 2022. u 09:25h

Jaka kišonosna promjena vremena noćas je konačno zahvatila naše područje, međutim nije posvuda pala kiša. Labinština koja je u posljednja 3 mjeseca dobivala najviše kiše, ovog se puta zadržala na mizernim količinama, slično kao i na Kvarneru gdje je rijetko zabilježena litra kiše po četvornom metru.


S druge strane najviše kiše palo je na Višnjanštini i oko Vižinade. Naša meteorološka postaja u Košutićima u centru grmljavinskog sustava zabilježila je čak 103 mm, dok je u Mekišima palo 55 mm. Obilna kiša nije zaobišla ni Rovinjštinu, u Kokuletovici je tako palo obilnih 62 mm, dok je u samom gradu izmjereno 38 mm.

Količina kiše u posljednja 24 sata, izvor: Istramet

Obilna kiša konačno je pala i na pulskom području. Meteorološka postaja u Štinjanu tako je izmjerila čak 46 mm, dok je naša postaja Pula-Borik zabilježila 27 mm. Na medulinskom području palo je uglavnom od 10 do 13 mm.

S prolaskom glavnine sustava prolazno je zapuhala jaka tramontana s udarima do 15 m/s, ali materijalne štete su male i rijetke, iako je i u Puli bilo polomljenih stabala.

U nastavku dana očekuje nas djelomice sunčano vrijeme, međutim i dalje može biti lokalnih pljuskova, naročito u unutrašnjosti Istre i u gorskom području. (P.R./IM).

Povezane vijesti