Nakon današnje mjestimične kiše, idućih dana povoljnije s burom

Objavljeno: 10. studenoga 2022. u 12:50h

Nakon današnje mjestimične kiše koja prema svemu sudeći neće biti obilnija, idući dani ponovno nam donose sunčanije vrijeme s burom.


Prema našim meteorološkim postajama, najviše kiše do 12:30 h palo je u Rovinju, 21 mm. Od ostalih postaja vrijedi izdvojiti samo Poreč (16 mm), dok je drugdje u središnjoj i sjevernoj Istri palo uglavnom između 5 i 10 mm.

Jug Istre kiša je zasad zaobišla, a iako očekujemo mjestimičnu kišu u idućim satima i na tom području, značajnije količine nisu izgledne.

Smirivanje vremena slijedi već večeras uz postupno kidanje naoblake. Zapuhat će umjerena i jaka bura koja će podno Velebita imati i olujne udare.

Petak i subota, ali i veći dio nedjelje tako nam donosi djelomice sunčano vrijeme, u petak i osjetno toplije u odnosu na četvrtak, dok će u subotu i nedjelju temperature zraka biti nešto niže. Puhat će bura.

Novi kišni val izgledan je krajem nedjelje i u noći na ponedjeljak, ali prema trenutnim modelima uz poprilično nejednolik raspored oborina. Značajnije oscilacije temperature zraka ne očekujemo do daljnjega. (P.R./IM).

Petak nam ponovno donosi više temperature zraka, izvor: WRF, Istramet

Povezane vijesti