Na Paškom mostu udari bure 190 km/h, u utorak u gorju može biti i snijega

Objavljeno: 17. travnja 2022. u 11:49h

Umjesto zatopljenja, na sam Uskrs stigao nam je dašak zime, a možda i malo više od toga. Prema izvještaju DHMZ-a, na Paškom mostu udari bure dostižu 190 km/h, što je snaga prave zimske bure.


Na Krčkom mostu također su zabilježeni orkanski udari od 157 km/h, dok u Senju udari dostižu 112 km/h. Što se tiče podataka s Istramet postaja, “rekorder” je Labin (Fortica) gdje je izmjereno 104 km/h.

Idućih dana nastavlja se hladnije vrijeme od prosjeka, a tijekom utorka u Gorskom kotaru može pasti i malo snijega o čemu možete više čitati u našoj trodnevnoj prognozi. Na svu sreću, bura će tijekom ponedjeljka postupno slabjeti, a u utorak i srijedu na dijelu područja okrenuti na jugo.

Što se tiče mogućnosti prave kiše, konkretnije količine ne možemo najaviti “do daljnjega”, pošto su u posljednjih godinu dana Genovske ciklone postale rijetkost. Međutim, krajem tjedna izgledne su lokalne nestabilnosti, ali bez pravih količina kiše na cijelom području. (P.R./IM).

U utorak u gorju može biti snijega (WRF, Istramet)
Kiša je prijeko potrebna Istri, ali čini se kako će glavnina u idućem razdoblju ponovno pasti u drugim regijama (WRF, Istramet)

Povezane vijesti