Divlje životinje su žedne, ali lovci rade velik posao punjenjem tisuća korita

Objavljeno: 20. srpnja 2022. u 19:47h

Velik dio prirodnih bara i lokava u Istri je presušio, a nerijetko je jedina voda dostupna divljači ona iz lovačkih korita. Ovih dana u Istri tisuće lovaca intenzivno radi na njihovom čišćenju i nadopunjavaju i tako sprječava velik pomor divljih životinja.


Jučer smo postavili fotografiju održavanog betonskog korita kod Muntrilja na kojem se okrepljuju divlje životinje. Pošto vlada višemjesečna suša i lokve su uglavnom presušile, a potrošnja vode je velika, manja korita moraju se nadopunjavati na tjednoj bazi.

U Istri je aktivno više od 3000 lovaca, a dužnost svakog je održavati barem 1 korito. Time dolazimo do impozantne brojke od nekoliko tisuća korita koji se ovih dana održavaju na našem području samo od strane lovaca.

Možemo slobodno reći kako je to trenutno najvažniji posao na našem poluotoku po pitanju zaštite prirode i održavanja fonda divljih životinja, a o kojem zapravo nigdje ne možemo čitati.

U komentarima ispod ove objave javilo nam se nekoliko desetaka lovaca koji uporno nadopunjuju korita svježom vodom. Svaka im čast! (P.R./IM).

Povezane vijesti