Danas lokalno palo do 50 mm kiše, ali ljeto ide dalje!

Objavljeno: 14. rujna 2023. u 20:12h

Četvrtak je obilježilo vrlo promjenjivo vrijeme uz mjestimičnu kišu i grmljavinske pljuskove, međutim ljetu nije kraj, stižu nam još više temperature zraka!


Najviše kiše do 20 h palo je u Belcima kod Pazina, čak 54 mm, a obilne količine zabilježene su na još 3 lokacije koje možete vidjeti u priloženoj tablici. Uz obalu je kiša bila rjeđa pojava, a najviše je palo u Rovinju (8 mm), dok je 1 mm izmjeren u Puli.

Količina kiše danas, izvor: Istramet

Gledajući prognostičke modele jedno može biti jasno – ljetu nije kraj. Početkom idućeg tjedna izgledno je novo jačanje afričkog grebena uz povratak dnevnih temperatura zraka iznad 30 °C. Pravo ljetno vrijeme uz značajnije odstupanje temperatura od višegodišnjeg prosjeka zadržat će se 3-4 dana, a onda je izgledno blaže osvježenje.

Usprkos izglednom padu temperature zraka na prijelazu dekada, one će i dalje biti iznad prosjeka, što znači da se sezona kupanja nastavlja. Izraženijih osvježenje nema na vidiku do daljnjega, a moguće je da svi dani u rujnu budu topliji od prosjeka. Nevjerojatno! (P.R./IM).

Jačanje afričkog grebena početkom idućeg tjedna, izvor: Istramet

Povezane vijesti