Bez zime i u 2023. godinu, temperature bi mogle na 20 °C

Objavljeno: 29. prosinca 2022. u 22:37h

Umjesto zime, ovogodišnji prosinac obilježava dugotrajni period neobične topline, a slično vrijeme nastavit će se i u prvim danima 2023. godine.


Petak nam donosi pretežno oblačno vrijeme, na riječkom području i oko Učke uz čestu kišu, dok će na jugu i zapadu Istre kiše biti u manjim količinama. Puhat će slab do umjeren, u gorju jak jugozapadnjak.

U subotu i nedjelju kiše će biti u manjim količinama, stoga za sam doček Nove godine valja očekivati većinom suho i toplo vrijeme uz temperature od 8 do 12 °C. Puhat će većinom slab, tek u gorju umjeren jugozapadnjak.

Prvi dani Nove godine donose nam nastavak sličnog vremena, a temperature zraka u kopnenom području Hrvatske mogle bi se popeti i na 20 °C.

Temperature zraka na istarskom području bit će nešto niže, ali samo zahvaljujući oblacima. Prosječne dnevne vrijednosti bit će značajno iznad prosjeka, a o mrazu ne treba razmišljati do daljnjega. Ova zima zaista ide u katastrofalnom smjeru po pitanju hladnoće koja je potrebna vegetaciji u ovom dijelu godine.

Očekivane temperature zraka 01.01.

Umjereno zahladnjenje, naročito u kopnenoj Hrvatskoj moguće je oko 05.01., međutim ono vrlo vjerojatno neće donijeti veća zimska uzbuđenja. Slabe hladne fronte moguće su i u danima iza, ali pravi zimskih prodori ostaju daleko, daleko od našeg dijela kontinenta… (P.R./IM).

Slaba fronta moguća je oko 05.01.

Povezane vijesti