Zimski uvjeti u unutrašnjosti Hrvatske, fronta uskoro stiže do Istre

Objavljeno: 06. travnja 2021. u 08:33h

Sukladno najavama, hladna fronta jutros je zahvatila veći dio kopnene Hrvatske uz nagli pad temperature zraka na 0 °C. Prema javljanju naših čitatelja u 8:30 h snijeg pada u Zagrebu i Karlovcu, a jača i u Gorskom kotaru.


HAK u izvješću navodi kako zimski uvjeti vladaju na većini cesta u Gorskom kotaru, uključujući autocestu A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Bosiljeva te staru cestu kroz Gorski kotar, DC3 Zdihovo-Stubica-Delnice-Kikovica. Zabrana je prometa za motorna vozila koja nemaju propisanu zimsku opremu i teretnim automobilima s priključenim vozilom.

Vozačima iz HAK-a savjetuju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i na put ne kreću bez propisne zimske opreme. Česti su zastoji iza vozila zimske službe koja se kreću sporije.

U nastavku prijepodneva hladna fronta zahvatit će i istarsko područje. Kiša će brzo okrenuti na snijeg u unutrašnjosti poluotoka, a susnježice može biti i uz obalu. Temperature zraka osjetno će se sniziti, a zapuhat će umjerena i jaka bura, mjestimice s olujnim udarima. (P.R./IM).

Komentiraj

Povezane vijesti