Žena je snimala poplavu uživo na Facebooku kada ju je bujica odnijela

Objavljeno: 25. kolovoza 2021. u 09:04h

“Pa, ako me netko vidi na Facebooku uživo, trenutno smo poplavljeni u Waverlyju, Tennessee. Zaista zastrašujuće. O moj Bože.”, poručila je Linda Alomd svojim prijateljima na Facebooku tijekom svog streama uživo od 70 sekundi nakon čega je bujica zahvatila i njenu kuću.


U subotu ujutro, Linda Almond promatrala je nadirujuću bujicu te se odlučila prijaviti na Facebook Live kako bi pokazala prijateljima i obiteljskim poplavama koje jure pored njezine kuće. Videozapis od 70 sekundi bio je jedan od posljednjih trenutaka 55-godišnjakinje.

Njezin brat, Leo Almond, kasnije je na Facebooku potvrdio da je umrla “u vodi” nakon što je snimila video, napisavši “molim vas da se molite za njezinu dušu”.

Linda je posljednjih nekoliko mjeseci nakon putovanja po cijeloj zemlji boravila sa svojim sinom Tommyjem Almondom u Waverlyju – malom gradiću u okrugu Humphreys koji se nalazi otprilike 75 milja zapadno od Nashvillea, rekla je njezina kći Victoria Almond za The Washington Post na Utorak. Victoria (25) je pojasnila i kako joj je majka ima invaliditet zbog loših leđa, pa bi joj bilo teško pobjeći od poplava.

“Nisam mogla kontaktirati nju ili Tommyja”, prisjetila se Victoria koja je rekla da se zabrinula nakon što je u subotu popodne vidjela majčin video uživo. “Kule su bile srušene i nisam znao što se događa.”

Kad je Tommy (37) napokon uspio doći do Victorije, rekao joj je da su poplavne vode podigle temelje kuće, navodi The Post. U jednom trenutku nakon što su se našli u poplavnim vodama, dvojac majka i sin očajnički se držao za stub dalekovoda, ali morao ih je pustiti kad je druga kuća doplovila u njihovom smjeru.

“Moj brat je upao u vodu i bio potopljen 45 sekundi, a kad je izronio nije mogao pronaći mamu”, rekla je Victoria. “To je bio zadnji put da ju je vidio.”

Šef Odjela za javnu sigurnost Waverlyja Grant Gillespie rekao je tijekom konferencije za novinare u utorak da je najmanje 18 ljudi poginulo u tom području, a tri se još uvijek vode kao nestale, prema The Tennesseanu. (Gabrielle Chung, People.com)

Snimku Lindina posljednjeg javljanja uživo možete pogledati ovdje: https://www.facebook.com/LiveStormChaser/videos/405478627665987 .

Photo credit: Facebook
Photo credit: Hardin County Fire Department, Savannah Tennessee

Povezane vijesti