Vikend će obilježiti vrlo nepovoljno vrijeme, DHMZ za subotu izdao crveno upozorenje

Objavljeno: 15. studenoga 2019. u 20:46h

Vrlo nepovoljno vrijeme obilježit će predstojeći vikend, ali i veći dio idućeg tjedna. Nerijetko očekujemo obilne oborine, a u prvom dijelu nedjelje jugo će ponovno imati olujne i orkanske udare.


Za subotu je DHMZ putem Meteoalarma izdao crveno upozorenje za veći dio Jadrana, što se događa tek nekoliko puta godišnje. Za središnju Istru najžešći stupanj upozorenja odnosi se na mogućnost vrlo obilnih oborina. Lokalno može pasti više od 75 mm kiše u kratkom vremenskom roku.

Cijeli Jadran izuzev mora zapadne Istre je u crvenom stupnju upozorenja. Ono se odnosi na jugo koje će na Kvarneriću imati udare i do 120 km/h. Kasno navečer juga će biti i na moru zapadne Istre gdje će imati udare do 110 km/h.

Nestabilno vrijeme uz mjestimične obilne oborine i jak vjetar pratit će nas i u nedjelju, o čemu više možete pročitati u našoj trodnevnoj prognozi. No nedjelja neće biti posljednji u nizu nestabilnih dana, povremena kiša i jugo pratit će nas i kroz veći dio idućeg tjedna.

Hladnijeg vremena nema na vidiku

Za sve ljubitelje hladnijeg vremena, mraza i gorskog snijega također nemamo dobre vijesti. Gledajući prognostičke karte, čak ni umjerenog zahladnjenja nema na vidiku. Pozitivno temperaturno odstupanje u idućim tjednima bilježit će se u većem dijelu Europe. (P.R./IM).

Komentiraj

Povezane vijesti