VIDEO: Utorak donio novu obilnu kišu, najobilnije količine zabilježene na riječkom području

Objavljeno: 05. studenoga 2019. u 20:12h

Nakon stabilnijeg ponedjeljka, utorak je lokalno donio novu obilnu kišu. Osim oko Učke, obilna kiša pala je i u velikom dijelu središnje Istre.


Najviše kiše zabilježeno je na širem riječkom području, do obilnih 74 mm koliko je izmjerila meteorološka postaja u Kukuljanovu. Postaja Vrh Martinščice izmjerila je 68 mm, a izdvojimo i Matulje (46 mm) te Hreljin gdje je palo značajno manje kiše, samo 28 mm.

Obilne oborine u Rijeci uzrokovale su bujice, a promet se odvijao usporeno i otežano.

Obilna kiša u Rijeci, izvor: Novi List

Obilna kiša nije zaobišla ni središnju Istru, a kod Kanfanara je kao i u dijelovima Gorskog kotara nakratko padala čak i tuča.

Prema našim meteorološkim postajama najviše kiše do 20 sati palo je na Žminjštini, između 47 i 60 mm. U Pazinu je zabilježeno 44 mm, Višnjanu 39 mm, Labinu 38 mm, Rovinju 36 mm, Poreču 33 mm…

Najmanje kiše palo je na krajnjem jugu Istre, izdvojimo Medulin s 8 mm. U samoj Puli zabilježeno je između 10 i 17 mm kiše.

Nestabilno vrijeme se nastavlja

Idućih dana nastavlja se promjenjivo jesensko vrijeme, no bit će i sunčanih razdoblja, naročito na zapadu i jugu Istre.

Kiša se očekuje u valovima, a prilikom nailaska novih dolina bit će i pojačanog vjetra. Detaljnu prognozu možete pratiti u našem trodnevnom izvješću. (P.R./IM).

Komentiraj

Povezane vijesti