VIDEO: Jutros pijavice na jugu Istre, nestabilno i u nastavku dana

Objavljeno: 07. rujna 2019. u 09:42h

U petak se vrijeme na našem području pogoršalo, no i dalje se zadržalo razmjerno toplo, naročito na zapadu Istre gdje je bura bila najslabija.


Iako je lokalno bilo izraženijih pljuskova, u posljednja 24 sata nisu zabilježene obilnije oborine. Meteorološke postaje na Žminjštini i Buzeštini zabilježile su do 16 mm, dok je na pulskom području palo do 11 mm.

Zbog velikog intenziteta oborina, činilo se kao da je palo više kiše, a na prometnicama s lošom odvodnjom oborinskih voda bilo je i manjih bujica.

Jutros potvrđena pojava 3 pijavice

Nestabilno vrijeme nastavilo se i jutros, a u sklopu manjih grmljavinskih sustava na jugu Istre oko 8:30 h razvilo se nekoliko pijavica.

Prema potvrđenim izvješćima, kod Rta Kamenjaka razvile su se dvije pijavice koje su bile jasno definirane nekoliko minuta. Zabilježen je jedan veći i jedan manji vrtlog.

Nedugo zatim oko 9 sati u nestabilnoj atmosferi na moru kod Brijuna razvio se novi sustav koji je iznjedrio vrlo definiranu i dugoživeću pijavicu. Prema informacijama s kojima raspolažemo, pijavice su se držale mora i nisu pričinile štetu.

U nastavku dana očekuje nas nastavak nestabilnog vremena, stoga nas razvoj novih pijavica ne bi trebao pretjerano iznenaditi! (P.R./IM).

Banjole, video: Martina Záhorszká

Komentiraj

Povezane vijesti