VIDEO: Jaka grmljavinska aktivnost noćas u Istri, kod Tinjana munja zapalila stablo, kiše vrlo malo

Objavljeno: 26. svibnja 2020. u 00:00h

Početak tjedna obilježile su jake grmljavinske nestabilnosti u kopnenom dijelu Hrvatske, a dio nestabilnog zraka navečer je pristigao i do Istre.


Sredinom ponedjeljka na našoj Facebook stranici izvještavali smo o snažnim grmljavinskih sustavima na sjeveru Hrvatske. Na tom je području mjestimice bilo naleta jake kiše, vjetra, a sudeći prema komentarima naših čitatelja lokalno je zabilježen i “downburst”.

Istru su grmljavinski sustavi zaobišli, a atmosfera se destabilizirala tek navečer. Ipak, glavna vijest nije kiša, već iznimna grmljavinska aktivnost. Kod Tinjana je munja udarila uz cestu i zapalila stablo i suhu travu koju je na svu sreću ugasila kiša.

Munje su parale nebo i iznad Poreča, no kiše je palo u malim količinama. Do ponoći izdvaja se jedino Žminj sa 6 mm, dok je drugdje palo većinom između 1 i 3 mm. U vrijeme pisanja ove vijesti kišonosni sustav zahvatio je i Pulu gdje bi sudeći prema radarskim snimkama u nastavku noći moglo pasti do 5 mm kiše.

Idućih dana očekuje nas nastavak sličnog vremena, a nove nestabilnosti mogle bi naše područje zahvatiti u drugom dijelu utorka, o čemu možete više pročitati u našoj trodnevnoj prognozi. (P.R./IM).

Komentiraj

Povezane vijesti