Vakula: Prva polovica ovogodišnjeg studenog jedna od najtoplijih u povijesti

Objavljeno: 09. studenoga 2018. u 12:30h

Iako je još samo nekoliko dana do Martinja, i dalje ni “i” od inja, piše Zoran Vakula za HRT.


Štoviše, nastavlja se iznadprosječna toplina, zbog koje će prva polovina ovogodišnjega studenoga biti jedna od najtoplijih u povijesti mjerenja, mjestimice vjerojatno i rekordna, a ponegdje bi se mogla dogoditi i najviša temperatura zraka tako kasno u godini.

Umjesto hladnoće za blagdan svetoga Martina – i dalje neuobičajena toplina

Relativno toplo bit će i sljedećih dana, ali za vikend na Jadranu uz ponovno slabo do umjereno jugo te oblačnije vrijeme i povremenu mjestimičnu rosulju ili kišu, osobito na sjevernom dijelu, i to ponajviše na riječkome području.

Ponegdje će biti i magle. Početkom novoga tjedna sunčanije i još malo toplije, ne samo na Jadranu nego i na kopnu, gdje će neki bliže moru tijekom vikenda dobiti malo kiše, a oni u sjevernijim krajevima vrlo vjerojatno ne.

Bit će vjetrovitije nego prošlih dana, osobito tijekom vikenda, pa magla neće biti tako česta i dugotrajna. Štoviše, u nedjelju bi čak mogla i izostati, iako se to nekima koji se vraćaju s proslave Martinja i neće tako činiti.

No sigurno će se nastaviti iznadprosječna toplina zbog koje će prva polovina studenoga biti među najtoplijima u povijesti mjerenja, ponegdje vrlo vjerojatno i rekordno topla, a mjestimice bi se mogla dogoditi i najviša temperatura zraka tako kasno u godini. (Zoran Vakula/HRT).

Komentiraj

Povezane vijesti