Uz obalu tuča i vjetar, prve pahulje snijega u središnjoj Istri ove sezone, mećava u Gorskom kotaru i Sloveniji

Objavljeno: 29. studenoga 2021. u 00:25h

Sukladno prognozama modela, kasno večeras naše područje zahvatio je novi oborinski val, a zahvaljujući niskim temperaturama zraka u dijelu središnje Istre zabilježene su prve pahulje snijega ove sezone!


Uz obalu je mjestimice bilo tuče, kao primjerice u Poreču gdje je zabijelila površine. Tuča je zabilježena i na širem pulskom području, dok je prema unutrašnjosti poluotoka susnježica bila češća pojava. Lokalno je bilo i umjerenog snijega, a stvorio se i tanji snježni pokrivač, naročito na Tinjanštini.

Nakon prestanka oborina i razvedravanja, temperature zraka brzo tonu u minus, stoga će noćas biti poledice. Oprezno u prometu!

Kao što smo ranije i izvještavali, zapadnu Istru pogodio je jak zapadnjak i jugozapadnjak, stoga je bilo problema, naročito na Umaštini gdje su vatrogasci sudjelovali u spašavanju jedrilice.

Na Učki i Ćićariji te u Gorskom kotaru pada snijeg, a lokalno je umjeren i jak. Sloveniju je također zahvatila hladna fronta uz gusti snijeg i prave krpetine. U nastavku pogledajte video iz Velenja kojeg nam donosi Neurje.si portal, prekrasno je! (P.R./IM).

Povezane vijesti