Uragan Dorian s udarima vjetra iznad 250 km/h stigao do Bahama

Objavljeno: 01. rujna 2019. u 21:06h

Uragan Dorian stigao je na Elbow Cay na Bahamskim otocima oko 12:40 h po lokalnom vremenu, javlja Nacionalni centar za uragane. Uragan Dorian je uragan kategorije 5 s vjetrovima brzine iznad 250 km/h, prenosi Dnevnik.hr.


Predsjednik SAD-a Donald Trump nazvao je uragan Dorian “jednim od najvećih uragana koje smo ikad vidjeli” dok je razgovarao s novinarima nakon povratka iz Camp Davida, javlja CNN. Rekao je da prati oluju. “Trenutno puno sjajnih ljudi radi na tome. Ne znamo gdje će uragan pogoditi, no možemo pretpostaviti”, dodao je Trump.

Trumpa je u Bijelu kuću pratio kontraadmiral Peter Brown iz američke obalne straže, koji je upozorio na “značajne, razorne, po život opasne olujne udare” povezane s uraganom Dorian. “Više ćemo znati tijekom sljedeća 24 sata ili manje”, rekao je Trump.

Američki Nacionalni centar za uragane ranije je poslao upozorenje na uragan Dorian koji prijeti Floridi i stiže na Bahame s vjetrovima brzine iznad 250 km/h. Ta brzina vjetra uragan Dorian svrstava u petu, najvišu i najopasniju kategoriju na Saffir-Simpson ljestvici vjetrova.

Iako se tijekom dana očekuju manje promjene u brzini vjetrova, meteorolozi najavljuju da će Dorian i dalje ostati vrlo razarajuć. Oko uragana prijeći će preko Abaco otoka na Bahamima, piše CNN, a prenosi Dnevnik.hr.

Komentiraj

Povezane vijesti