U utorak zabilježena tuča, jače nestabilnosti vraćaju nam se od četvrtka

Objavljeno: 27. svibnja 2020. u 11:11h

Nestabilno vrijeme obilježava posljednje dane svibnja, no prava kiša konstantno zaobilazi istarsko područje. Većinom je riječ o striktno lokalnim nestabilnostima koje zbog brze struje ponovno ne donose obilniju kišu.


U utorak je došlo do lokalnog razvoja jače naoblake uz grmljavinske pljuskove, a nažalost zabilježena je i tuča koja je ponegdje uzrokovala manje štete na poljoprivrednim kulturama i cvijeću.

Najviše kiše prema našim meteorološkim postajama palo je na Brionima, 10 mm. Na pulskom području i oko Vodnjana palo je većinom između 2 i 6 mm, a od ostalih  postaja ističe se jedino Žminj s 8 mm. U Baratu je bilo jače tuče.

U nastavku srijede pojava pljuskova u Istri i na Kvarneru nije izgledna, no izoliranih sustava može biti u gorju. U četvrtak i petak ponovno raste mogućnost lokalnih nestabilnosti, naročito oko Učke, no i u dijelu središnje Istre. Dio njih može pristići i do obale, za što je manja mogućnost.

Temperature zraka zadržavat će se oko prosjeka za doba godine ili čak i malo ispod, a takve će ostati do kraja mjeseca. Prema aktualnim prognostičkim modelima ni u lipanj, prvi mjesec klimatološkog ljeta nećemo ući s “pravim” vrućinama. (P.R./IM).

Komentiraj

Povezane vijesti