U srijedu temperature porasle do 22 °C, idući dani hladniji

Objavljeno: 14. studenoga 2018. u 20:50h

Brzo razvedravanje uz spor dotok hladnijeg zraka, u srijedu je doprinijelo brzom porastu dnevnih temperatura zraka, iako je relativna vlažnost u odnosu na utorak bila 30-ak posto niža.


U noći na srijedu ponegdje je bilo malo kiše, 8 naših postaja zabilježilo je do 0,5 mm. Vrijeme je bilo vlažno i oblačno uz niski tip naoblake. U drugom dijelu noći oslabljena fronta donijela je razvedravanje, ali ne i zahladnjenje.

Dnevne temperature zraka tako su u srijedu lokalno porasle do 22 °C koliko je izmjereno u Rabu i Umagu. U Puli i Buzetu mjerili smo 21 °C, a Poreču i Rovinju 20 °C. Ne treba posebno napominjati kako je riječ o ekstremnim vrijednostima za doba godine.

Očekivane temperature zraka u subotu ujutro (Istramet trodnevna):

Zahvaljujući jačanju bure i postupnom dotoku hladnijeg zraka sa sjeveroistoka kontinenta, idućih dana mjerit ćemo niže temperature zraka, no daleko smo od “zimskog udara”. Ujutro valja očekivati mraz, naročito po kotlinama unutrašnjosti Istre.

Dnevne temperature zraka snizit će se 5 do 8 °C, a osjećaju hladnijeg vremena doprinosit će bura. U Gorskom kotaru povremeno može biti slabog snijega, no riječ je o malim količinama. Značajnija promjena vremena moguća je tek krajem vikenda, ali o tome više idućih dana! (P.R./IM).

Komentiraj

Povezane vijesti