U srijedu stiže hladna fronta koju će obilježiti bura, kiše će biti malo ili nimalo

Objavljeno: 15. rujna 2019. u 12:57h

Nakon stabilnog ljetnog vremena, u noći na srijedu stiže hladna fronta koju će obilježiti bura i pad temperatura zraka, dok će kiše biti malo ili nimalo.


Temperature zraka posljednjih su dana iznad prosjeka, naročito dnevne vrijednosti koje se uz obalu penju do 30 °C. Iako su pojedini mediji još 24.08. najavljivali tzv. summerkiller, od toga na Jadranu nije bilo ništa, jer već danima uživamo u kasnoljetnom rujanskom vremenu.

Čini se kako ove sezone nećemo svjedočiti naglom dolasku jeseni, već će se temperature zraka postupno snižavati sa svakom hladnom frontom, bez nekih velikih turbulentnih događaja. To je u skladu s našim prognozama koje smo publicirali još prije 2 tjedna. Svaka fronta donijet će mali skok prema jeseni.

Fronta će najizraženija biti u kopnenom dijelu Hrvatske

Nadolazeća fronta najizraženija će biti u kopnenom dijelu Hrvatske gdje će pad temperature zraka biti poprilično oštar. I oborine će biti obilnije u odnosu na Jadran gdje će na dijelu područja u potpunosti izostati.

Glavna meteorološka vijest na Jadranu svakako će biti umjerena i jaka bura koja će na poznatim lokalitetima povremeno imati olujne udare. S burom temperature zraka snizit će se 5-8 °C, no bura će uzrokovati i brzo razvedravanje, stoga nas u danima nakon srijede očekuje obilje sunčanog vremena.

Nakon početkom zahladnjenja, prema aktualnim prognostičkim modelima od vikenda ponovno je sve izglednije novo zatopljenje. Dnevne temperature zraka ponovno bi uz obalu mogle popeti i do 28 °C. Detaljne tekstualne prognoze možete pratiti u našem trodnevnom izvješću. (P.R./IM).

Komentiraj

Povezane vijesti