U srijedu na istoku Istre lokalno pala obilna kiša, uz obalu pravo rano ljeto

Objavljeno: 17. lipnja 2020. u 23:43h

Nestabilno vrijeme uz česte pljuskove nastavilo se i u srijedu, naročito na istoku Istre gdje je došlo do razvoja jačih sustava uz sporadičnu grmljavinu.


Pritom je lokalno pala obilna kiša. Naša postaja u Juranima izmjerila je čak 31 mm kiše, a obilnijih 23 mm palo je i u Pazinu. Na području grada Labina meteorološke postaje izmjerile su od 4 do 12 mm kiše.

Uz obalu je vrijeme bilo primjereno ranom ljetu. Prevladavalo je pretežno sunčano i vrlo toplo uz temperature i do 28 °C što je pogodovalo daljnjem porastu temperature mora čija se temperatura kreće oko 22 °C.

Nestabilno vrijeme obilježit će i iduća tri dana, no glavnina pljuskova zadržavat će se u unutrašnjosti Istre te naročito u gorju gdje sustavi mogu biti i izraženiji. Uz obalu će vrijeme biti sunčanije i vrlo toplo uz temperature do 29 °C.

Lokalno može biti i neverina, naročito u četvrtak navečer na sjeverozapadu poluotoka, dok će najmanja vjerojatnost njihove pojave postojati na jugu poluotoka. Puhat će uglavnom slab do umjeren jugozapadnjak, za vrijeme razvoja jačih sustava može biti jakog vjetra promjenjivog mjera.

Što se tiče dugoročnih tendencija vremena, velikih vrućina nema na vidiku. Temperature zraka kretat će se oko prosjeka za doba godine “do daljnjega”. (P.R./IM).

Komentiraj

Povezane vijesti