U petak zahladnjenje uz olujnu buru, no hladnije vrijeme kratko će potrajati

Objavljeno: 19. studenoga 2020. u 20:15h

Pred nama je kratkotrajno zahladnjenje koje će nas ipak podsjetiti da smo u mjesecu koji se zove studeni, te da već za 13 dana počinje klimatološka zima.


Petak će obilježiti umjerena i jaka bura koja će ponegdje imati olujne i orkanske udare, povodom čega je DHMZ izdao brojna upozorenja. Najžešće crveno upozorenje izdano je za Velebitski kanal gdje udari bure mogu dostizati i 165 km/h.

Oborine će biti rijetke i uglavnom rezervirane za Gorski kotar gdje u višim predjelima može pasti i malo snijega. Promjena će biti oborinski vrlo škrta te gorsko područje izuzev najviših dijelova BiH ne treba očekivati značajniji pokrivač.

I subota hladna, ali stiže brzo zatopljenje

Subotu će obilježiti pretežno sunčano, vjetrovito i hladno vrijeme, no bura će postupno slabiti što je uvod u najhladnije jutro ove jeseni koje ćemo zabilježiti u nedjelju.

Temperature zraka mogle bi se na istarskom području sniziti i do -5 °C, a još hladnije bit će i u Gorskom kotaru, što se dobro može uočiti na meteorološkim kartama.

No hladnoća neće dugo potrajati, već sredinom nedjelje osjetit ćemo odmicanje hladnijeg zraka, a sredinom idućeg tjedna ponovno ćemo uživati u “proljetnoj” ugodnoj toplini uz dnevne temperature zraka i do 17 °C. (P.R./IM).

Komentiraj

Povezane vijesti