U noći lokalno pala obilna kiša, u subotu jačanje bure

Objavljeno: 06. ožujka 2020. u 20:44h

Brza promjena vremena koja je naše područje zahvatila u noći na petak ponovno je lokalno donijela obilniju kišu. Tijekom dana vrijeme se postupno smirilo, a uskoro stiže i bura.


Prema podacima s naših meteoroloških postaja u posljednja 24 sata najviše kiše palo je u zaleđu Matulja. Meteorološka postaja u Brešcima zabilježila je čak 53 mm, na Pazinštini je palo oko 25 mm, a izdvojimo i područje grada Pule s 13-14 mm.

Iduće noći još uvijek očekujemo dosta oblaka uz mjestimične slabe oborine. U gorju pritom može pasti i malo snijega, no samo u najvišim predjelima.

Danju će postupno ojačati bura koja će krajem dana na poznatim lokalitetima imati olujne udare, naročito podno Velebita. S burom stiže i postupno kidanje naoblake što je uvod u sunčanu i temperaturno vrlo ugodnu nedjelju.

Bura neće dugo potrajati, njezino slabljenje očekujemo već u nedjelju kada će na otvorenom moru okrenuti na sjeverozapadnjak.

Što se tiče dugoročnih tendencija vremena, turbulentnih događaja ili preciznije rečeno prodora hladnog zraka nema na vidiku. Našem dijelu Europe ne prijete jači mrazevi, ali ni dugotrajne oborine.

Čini se kako se isti obrazac vremena koji nas je pratio prošle zime nastavlja i u klimatološkom proljeću. (P.R./IM).

Komentiraj

Povezane vijesti