U nedjelju stiže jako pogoršanje, DHMZ izdao upozorenja

Objavljeno: 10. listopada 2020. u 14:10h

Subotu obilježava znatno oblačnije vrijeme u odnosu na petak, a postupno jača i južina. Uvod je to u izraženu promjenu vremena koja stiže u nedjelju.


U nedjelju očekujemo oblačno vrijeme s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Pritom lokalno može pasti više od 60 mm kiše u kratkom vremenskom roku, povodom čega je DHMZ putem Meteoalarma izdao narančasti stupanj upozorenja.

Upozorava se i na grmljavinu čija je vjerojatnost pojave veća od 60 %, a uslijed velikih količina kiše moguće su i bujične te urbane poplave.

Puhat će umjereno i jako jugo koje će u drugom dijelu dana okrenuti na buru, povodom čega je na snazi žuti stupanj upozorenja. Udari vjetra na moru zapadne Istre i na Kvarneru mogu dostizati 75 km/h.

Žuti stupanj upozorenja izdan je i za zapadni dio unutrašnjosti Hrvatske gdje također može biti obilne kiše, i do 40 mm u kraćem vremenskom roku.

Snijeg u gorju

Sa zahladnjenjem u drugom dijelu dana kiša će u višem gorju okrenuti na snijeg, mjestimice uz stvaranje pokrivača. Zapuhat će umjerena i jaka bura, ponegdje s olujnim udarima, a temperature zraka osjetno će se sniziti.

Vrijeme će se postupno stabilizirati tijekom ponedjeljka, no bit će poprilično vjetrovito uz dosta oblaka i mjestimičnu slabu kišu. Bura će doprinositi dojmu osjetno hladnijeg vremena.

Utorak će prema svemu sudeći biti najsunčaniji dan u tjednu, nakon čega slijedi nova promjena i kiša. (P.R./IM).

Komentiraj

Povezane vijesti