U Los Angelesu izmjereno 49,4 °C

Objavljeno: 07. rujna 2020. u 11:23h

Rekordno visoke temperature pogodile su dijelove Kalifornije u nedjelju, kad je toplinski val pogodio zemlju, a vlasti se i dalje bore protiv požara, prenosi Index.


Nacionalna meteorološka služba zabilježila je rekordnih 49,4 stupnja u Woodland Hillsu, službeno najvišu temperaturu ikad zabilježenu u okrugu Los Angeles.

Prijašnji rekord bio je 48,3 stupnjeva u srpnju 2006.

U Paso Roblesu, gradu poznatom po vinarijama u okrugu San Luis Obispo, izmjereno je 47,2 stupnja Celzijevih, čime je premašen rekord od 46,7 stupnjeva iz 2017.

U gradu Burbanku, predgrađu Los Angelesa, temperatura je 45,5 stupnjeva Celzijevih, prema podacima nacionalne meteorološke službe.

Kalifornijski guverner Gavin Newsom već je u kolovozu širom zemlje proglasio izvanredno stanje, zbog borbe protiv požara i opasnih vremenskih uvjeta.

U požarima su spaljeni deseci tisuća hektara, uništeni domovi, a tisuće stanovnika moralo se evakuirati, navodi Newsom u izjavi.

Među pogođenim područjima su San Diego, blizu granice s Meksikom, San Bernardino, istočno od Los Angelesa te Fresno, oko 300 kilometara sjeverno od Los Angelesa. (HINA/Index.hr).

Toplinski val pa snijeg u Denveru:

Komentiraj

Povezane vijesti