U Gorskom kotaru visina snijega lokalno 1 m, tanji snježni pokrivač i u nizinama unutrašnjosti

Objavljeno: 11. siječnja 2021. u 12:53h

Nakon jesenskog početka godine uz čestu tuču i kišu, zima u gorju pokazuje zube. Posljednja snježna epizoda koja ponegdje još uvijek traje Gorskom kotaru donijela je dojmljive količine snijega.


Prema podacima DHMZ-a, u Begovom Razdolju jutros je izmjereno točno 100 cm. U Delnicama ukupna visina iznosi 35 cm, a Parg-Čabru 40 cm. Najviše snijega ima na Zavižanu, 141 cm.

Snijeg je noćas konačno pao i u nizinama unutrašnjosti Hrvatske. U Zagrebu (Maksimir) je palo 6 cm, dok postaja na aerodromu mjeri 12 cm. U Slavoniji je palo od 2 cm u Vukovaru do 5 cm u Osijeku, no na tom području snijeg još uvijek pada.

U nedjelju je manjih snježnih iznenađenja bilo i u središnjoj Istri, a okolica Žminja i dijelovi Pazinštine čak su se nakratko zabijelili, no uslijed izostanka značajnijih oborina većih iznenađenja sukladno očekivanjima nije bilo.

Jučerašnji snijeg u okolici Tinjana, video: Petar Radovan

Nastavak tjedna donosi nam zimsko vrijeme, od četvrtka uz daljnji pad temperatura zraka kada bi se minimalne vrijednosti i u Istri mogle sniziti na -10 °C. (P.R./IM).

Komentiraj

Povezane vijesti