Temperature zraka u subotu porasle do 19 °C, jača promjena moguća tek u 3. dekadi

Objavljeno: 11. siječnja 2020. u 20:31h

Subotu je obilježilo neobično toplo vrijeme za doba godine, naročito na zapadu Istre gdje su temperature zraka porasle do 19 °C. Puhala je bura koja je značajno jača bila na Kvarneru.


Najviše temperature zraka zabilježene su u Poreču i u Novigradu gdje je izmjereno čak 19 °C. Vrlo toplo za doba godine bilo je i u Umagu, Pomeru te na Brijunima gdje se temperatura popela na 17 °C. U Puli je bilo 16 °C, a Labinu 15 °C.

Bura je najjače puhala u Puli. Naša postaja na Stoji izmjerila je udar od 58 km/h. Prema podacima DHMZ-a, u Senju je izmjeren udar od 76 km/h, dok je najtoplija u Hrvatskoj bila Rijeka sa 17 °C.

Promjena vremena moguća tek u 3. dekadi

U idućim danima vrijeme se neće značajnije mijenjati. Zadržat će se suho i stabilno, no već od ponedjeljka nije isključena mogućnost pojave dugotrajne magle, kao i niske naoblake. Jutarnje temperature zraka bit će zimske, no dnevne vrijednosti visoke za doba godine.

Prema večerašnjim prognostičkim modelima, tek je početkom 3. dekade mjeseca moguća postupna promjena sinoptičke situacije. Dio produkata na Atlantiku predviđa jačanje anticiklone, što bi dovelo do uspostave tzv. blok situacije.

U tom slučaju otvorio bi se prostor mogućim prodorima hladnog zraka i u naš dio kontinenta, no za detaljnije prognoze koje će obuhvatiti 3. dekadu morat ćemo pričekati još barem 4-5 dana. (P.R./IM).

Komentiraj

Povezane vijesti