Suša malo ublažena, u gorskom dijelu Istre pala obilna kiša

Objavljeno: 12. svibnja 2020. u 23:13h

Utorak je obilježilo oblačno vrijeme uz povremenu kišu, ali obilnije količine bile su rezervirano za gorje i područje oko Učke.


Prema našim meteorološkim postajama najviše kiše palo je u zaleđu Matulja. Meteorološka postaja u Brešcima zabilježila je čak 52 mm, dok je u Matuljima palo 32 mm. Obilne kiše bilo je i na Ćićariji, postaja Černehi izmjerila je 35 mm.

Na ostatku područja količine kiše su vrlo ujednačene, no najmanje je palo u Umagu, Puli i Rtu Kamenjaku, tek 2-3 mm. U središnjoj Istri izmjerene količine kreću se uglavnom od 3 do 7 mm.

Bura je donijela kratkotrajno zahladnjenje, ali ono će biti kratkog vijeka. Već noćas ponovno će ojačati jugo uz dotok osjetno toplijeg zraka.

Samim time idućih dana temperature bi se u središnjoj Istri mogle popeti i do 27 °C uz izraženu južinu. Pljuskovi će uglavnom biti rezervirani za krajnji sjever poluotoka i Gorski kotar.

Prave, ozbiljne kiše na cijelom području nema na vidiku do daljnjega, što je u skladu s prijašnjim prognozama. Temperature zraka osjetnije će porasti iznad prosjeka, čime će se suša na zapadu i jugu Istre samo dodatno intenzivirati. (P.R./IM).

Komentiraj

Povezane vijesti