Superćelije uz razornu tuču u Sloveniji, nevremena i u Njemačkoj

Objavljeno: 11. lipnja 2019. u 17:03h

Baš kao i jučer, i danas je došlo do razvoja jake naoblake u središnjom dijelu Slovenije. Oko 15 sati u Dolenjskoj se razvila superćelija uz razornu tuču.


Najgora je bilo u Igu gdje su padale prave ledene gromade, izvještava portal 24ur.com. Tuča je zasigurno uzrokovala ogromne štete, a nadležne službe uslijed velikih količina oborina u kratkom vremenskom roku upozoravaju i na mogućnost pojave bujica.

Sudeći prema aktualnim radarskim snimkama sustavi su poprilično statični, što može doprinijeti pojavi ekstremnih oborina i tuče na manjem dijelu područja te dodatno pogoršati situaciju. Prema pisanju lokalnih medija, meteorolozi očekuju nastavak razvoja olujnih sustava i u idućim satima.

Jakih nevremena jučer je bilo i u Njemačkoj iznad koje se sukobio vlažan oceanski zrak i topla zračna masa afričkog porijekla. Bilo je razorne tuče, obilnih oborina i olujnog naleta vjetra, a najpogođeniji je bio München i okolica. Prema izvještajima medija, veliko nevrijeme je pogodilo i sjeverozapad Češke. (P.R/IM).

München jučer:

Povezane vijesti