Stiže pogoršanje vremena, novi tjedan u znaku oblaka i kiše

Objavljeno: 25. travnja 2021. u 23:15h

Nakon prekrasnog sunčanog i toplog vikenda, pred nama je pogoršanje vremena. Ponedjeljak će obilježiti porast naoblake, a krajem dana očekujemo i mjestimičnu kišu.


Vrijeme će u utorak zaista podsjećati na jesen. Prema večerašnjim modelima očekuje nas oblačno vrijeme s povremenom kišom, a i temperature zraka osjetno će se sniziti. Dnevne vrijednosti kretat će se većinom između 11 i 14 °C uz buru i levant.

Nestabilno vrijeme pratit će nas i u tijekom srijede, no uslijed okretanja vjetra na južne smjerove temperature zraka postupno će porasti. Još malo toplije vrijeme očekuje nas i u četvrtak te petak, no zadržat će se vrlo nestabilno uz čestu kišu, a izgledni su i proljetni intenzivni grmljavinski pljuskovi.

Većina prognostičkih modela slaže se kako nas za vikend očekuje sunčanije i toplije vrijeme uz dnevne temperature zraka iznad 20 °C, no zadržat će se vrlo nestabilno uz česte lokalne grmljavinske pljuskove, naročito u kopnenom području. Bit će i poprilično vjetrovito uz jugo.

Temperature zraka u prvom dijelu tjedna bit će ispod prosjeka, zatim slijede 3-4 dana nešto toplijeg vremena, ali u svibanj bi ponovno mogli ući s promjenjivim vremenom uz temperature zraka ispod višegodišnjeg prosjeka. Dugotrajnije stabilizacije vremena nema na vidiku do daljnjega! (P.R/IM).

Komentiraj

Povezane vijesti