Stiglo zahladnjenje i razvedravanje, snijega nema ni u Gorskom kotaru

Objavljeno: 28. studenoga 2018. u 11:15h

Prošle noći intenzivirao se dotok hladnog zraka sa sjeveroistoka kontinenta, ojačala je bura uz zahladnjenje.


Najjači udar bure očekivano je zabilježila naša meteorološka postaja u Labinu na Fortici koju smo instalirali na izrazito vjetrovitu lokaciju. Udar bure iznosio je 30,3 m/s ili 109 km/h.

Izdvojimo i Bašku (93 km/h), Selce (86 km/h), te Černehe na Ćićariji (73 km/h). Bura pričinjava probleme u prometu na poznatim dionicama kroz gorje te u Dalmaciji o čemu možete više pročitati u izvještajima HAK-a.

S jačanjem bure djelomice se razvedrilo, a u nastavku dana slijedi daljnje smanjenje naoblake na cijelom području. Snijeg je rezerviran uglavnom samo za krajnji istok zemlje, u Gorskom kotaru nema ni centimetra.

Temperature zraka u 11 sati na istarskom području kreću se između 5 °C u Žminju i 11 °C u Poreču. Najnižu temperaturu zraka očekivano mjeri postaja na vrhu Učke gdje je -3,3 °C.

Iduća dva dana donose nam vrijeme primjereno dobu godine. Prevladavat će pretežno sunčano uz hladna jutra i dnevne temperature između 5 i 9 °C. No već za vikend slijedi postupno zatopljenje što je uvod u novi period iznadprosječne topline…(P.R./IM).

Komentiraj

Povezane vijesti