Stiglo osjetno zahladnjenje, na Zavižanu pada snijeg!

Objavljeno: 03. listopada 2019. u 09:23h

Prošle noći nad naše područje došlo je do prodora osjetno hladnijeg zraka sa sjevera Europe. Zapuhala je bura, a oborine su posvuda oslabile, na većem dijelu područja i prestale.


Do 9 sati najjači udar bure zabilježila je naša postaja u Labinu na Fortici gdje je zabilježen udar od 75 km/h. U Umagu je sjeverozapadnjak dostizao udare od 68 km/h, a od ostalih postaja vrijedi izdvojiti Ročko Polje (57 km/h), Pulu (56 km/h) i Marčanu (50 km/h).

Temperature zraka osjetno su se snizile. Tako je naš temperaturni senzor na Vojaku jutro izmjerio samo 1,9 °C, dok je na Zavižanu prema podacima DHMZ-a temperatura zraka u minusu te iznosi zimskih -0,8 °C. Sudeći prema web kameri, prvi ovosezonski snijeg lagano bijeli okoliš postaje!

Jučerašnja prognoza snijega za današnje jutro:

Što se tiče oborina, izuzev Baške gdje je palo 16 mm od ponoći nisu zabilježene značajnije oborine. Samim time možemo reći kako je ova ciklona podbacila po pitanju izmjerenih količina kiše. Koliko je palo jučer, pročitajte u našoj sinoćnjoj objavi.

U nastavku dana očekuje nas promjenjivo oblačno vrijeme uz povremenu slabu kišu, no oborine će posvuda postupno prestati, a u drugom dijelu dana očekujemo i djelomično kidanje naoblake uz sunčana razdoblja.

Temperature zraka zadržat će na osjetno nižim vrijednostima u odnosu na protekle dane, a osjećaju hladnoće doprinosit će bura, naročito na istoku i jugu Istre te Kvarneru! (P.R./IM).

Komentiraj

Povezane vijesti