Stiglo je proljeće uz temperature do 22 °C, Istra najtoplija u Hrvatskoj

Objavljeno: 27. veljače 2019. u 20:50h

Iako još nije vrijeme za temperature zraka iznad 20 °C, na našim meteorološkim postajama danas smo mjerili i više vrijednosti.


Najtoplije je bilo na Buzeštini i Motovunštini gdje je izmjereno do 22 °C (Veli Mlun, Motovun, Buzet). U Livadama je bilo 21 °C, Pazinu, Krku i Umagu 20 °C, a nešto svježije zbog djelovanja hladnog mora zadržalo se tek uz samu obalu.

Naša meteorološka postaja u Novigradu tako je zabilježila 14 °C, u Matuljima je bilo 15 °C, a Puli 17 °C. Na vrhu Učke temperatura se popela na 11 °C. Prema službenim podacima dostupnim do 21 h, Istra je bila daleko najtoplija regija u Hrvatskoj.

Lani na isti datum svjedočili smo sasvim drugačijem tipu vremena. Na vrhu Učke bilo je čak -16 °C, a debele minuse bilježili smo i u unutrašnjosti Istre. Na Kvarneru se mjestimice ledilo i more! Kakav tip vremena vam više odgovara na kraju veljače pitali smo vas u anketi:

Od meteoroloških zanimljivosti u protekla 24 sata svakako valja spomenuti i sinoćnju fensku buru zahvaljujući kojoj smo svjedočili ekstremnim temperaturnim oscilacijama. Tako je u ponoć u Vodnjanu bilo čak 17 °C, dok je u obližnjem Peroju bilo samo 6 °C! (P.R./IM).

Komentiraj

Povezane vijesti