Stigla prva marčana bura uz malo snijega u gorju, u Labinu udari bure 109 km

Objavljeno: 06. ožujka 2021. u 08:13h

Prošle noći preko našeg područja premjestila se brza hladna fronta. Temperature zraka osjetno su se snizile, a u gorju je palo i malo snijega.


Na Učki i Ćićariji tek je “pobrašnilo”, dok je u Hrvatskoj prema podacima DHMZ-a najviše snijega palo u Hrvatskoj Kostajnici, 6 cm. Na Plitvičkim Jezerima i u Begovom Razdolju snijega ima 3 cm, a u Karlovcu gdje je sinoć padao umjeren snijeg 2 cm.

U 8 sati temperature zraka osjetno su niže u odnosu na protekle dane, a naročito se to odnosi na gorje. Na Zavižanu je -11 °C, dok postaja na Sljemenu bilježi -8 °C. Negativnu temperaturu zraka bilježi i naša mjerna lokacija na Ćićariji u Černehima gdje je zimskih -1 °C.

Zapuhala je umjerena i jaka bura, ponegdje s olujnim udarima. Bura će danas tijekom dana postupno slabjeti, a najjači udar zabilježila je naša postaja u Labinu na Fortici gdje je u 7 sati izmjereno 109 km/h. Od ostalih lokacija spomenimo Ročko Polje (72 km/h), te Draguzete i Hreljin (62 km/h).

U idućim satima slijedi postupno razvedravanje i zatopljenje, a slabit će i bura! Sutra ujutro valja očekivati jači mraz sve do mora. (P.R./IM).

Komentiraj

Povezane vijesti