Snježni kaos u Španjolskoj, poginulo dvoje ljudi, škole zatvorene

Objavljeno: 20. siječnja 2020. u 19:40h

Dvije osobe su izgubile život u Španjolskoj, a oko 200.000 učenika nije imalo nastavu nakon što je nevrijeme “Gloria” zahvatilo uglavnom istok zemlje, doznaje se u ponedjeljak od lokalnih vlasti, prenosi Index.


U ponedjeljak ujutro pronađena je smrznuta beskućnica (54) rumunjskog podrijetla južno od Valencije, rekao je glasnogovornik gradske uprave.

U selu Pedro Bernardo u središnjem dijelu zemlje u nedjelju je pronađen mrtav 63-godišnji muškarac.

Velik dio istočne Španjolske – Katalonija, regija Valencije i Baleari su pod crvenom ili narančastom uzbunom zbog nevremena koje donosi jake rafale hladnog vjetra i snježne padaline. Španjolska meteorološka agencija navodi da bi nevrijeme moglo trajati do srijede.

Na području Valencije 194 općine odlučile su da škole u ponedjeljak ostanu zatvorene pa je 191.300 učenika ostalo kod kuće, navela je regionalna vlada.

Turistička zračna luka u Alicanteu, koja je prošlog tjedna bila zatvorena zbog požara, ponovno je zatvorena u nedjelju poslijepodne zbog snježnog nevremena koje je poremetilo i promet na nekoliko autocesta i željezničkih linija. (Index/HINA).

Komentiraj

Povezane vijesti