DALMACIJA: Snijeg zabijelio velik dio Zagore, vatrogasci gasili požar po snijegu

Objavljeno: 26. ožujka 2019. u 13:00h

Nalet zime stigao je u Dalmatinsku zagoru. Snijeg je počeo padati na Mosoru i to nedaleko od Splita, izvještava Dalmacija danas. Susnježice ima već u Donjem Sitnom na 300 metara nadmorske visine, a gust snijeg počeo je padati u Gornjem Sitnom, Dubravi i Zvjezdanom selu Mosor.


Snijeg pada i sa sjeverne strane Mosora, zabijelili su se Dolac Gornji i Donji. Gust snijeg pada u okolici Imotskog, na području Lovreća palo ga je već nekoliko centimetara. Snijeg je počeo padati i u Cisti Velikoj, Studencima…

Požar kod Sutine

Požar između Sutine i Zelova je uspješno lokaliziran, najviše zbog nadljudskih napora koje je uložilo 40-ak vatrogasaca protekle noći kada je zapuhala olujna bura. Zanimljivo, na dijelu požarišta jutros pada kiša, a na drugom dijelu pada snijeg.

Tamo gdje pada kiša požar je ugašen, no tamo gdje pada snijeg postoje još područja gdje je dim intenzivan i gdje vatrogasci dežuraju. Temperatura zraka na tom području je oko nule.

– Na pola požara pada snijeg, a na pola kiša. Snijeg nam trenutno ništa ne pomaže jer nije niti smočilo tlo. Vidimo kilometar od nas pljusak i ne možemo vjerovati. Ostalo je još nekih stotinjak metara vatrene linije gdje ne može ući ljudska noga, a druga područja su ugašena zahvaljujući radu vatrogasaca tijekom protekle noći. Na terenu je oko 45 vatrogasaca s 15 vozila, rekao je zapovjednika DVD-a Muć, Bože Delić. (Dalmacija danas).

Komentiraj

Povezane vijesti