Slijedi pad temperature i promjenjivije vrijeme, međutim bit će još lijepih dana za uživanje na moru

Objavljeno: 22. kolovoza 2021. u 15:31h

Nakon dugog, vrućeg i klimatološki gledano ekstremno toplog ljeta, vrijeme će se (konačno) promijeniti. Iako su se mnogi nadali vrućinama i u posljednjim danima kolovoza, sinoptička situacija ipak se mijenja.


Sve će započeti sa sutrašnjom, pomalo netipičnom ljetnom hladnom frontom koju će uglavnom obilježiti bura, ali ne i prava kiša. Jaka suša vlada u cijeloj Istri, a na pravu kišu morat ćemo još malo pričekati. Zato neće nedostajati bure koja će ponovno biti glavno obilježje vremena, naročito na Kvarneru.

Bura će u utorak prijepodne malo oslabjeti uz dnevne temperature zraka na zapadu i jugu Istre i do 29 °C, ali već navečer ponovno će ojačati uz novi pad temperature zraka. Zadržat će se djelomice sunčano vrijeme uz dnevne temperature zraka iznad 25 °C, stoga o kraju sezone kupanja naravno ne možemo govoriti.

Međutim, da se bliži jesen moći ćemo uočiti po razmjerno svježim noćima i jutrima, naročito u unutrašnjosti Istre i u gorskom području gdje će vrijednosti u četvrtak ujutro biti sasvim blizu mraza.

Temperature zraka snizit će se u okvire prosječnih za doba godine ili čak i malo ispod te će se tu zadržati barem 2 tjedna. Mnogima će takva promjena doći kao nagla, dok će većina ipak predahnuti nakon zaista dugotrajnog perioda ekstremne topline…(P.R/IM).

Povezane vijesti